Gym en Jazz vereniging

Unido

Update: 29-05-2020

In navolging van de jazz groepen en de turnafdeling gaan ook de gymgroepen buiten sporten.

Vanaf dinsdag 2 juni 2020 start Mariet weer met het geven van gym. Op het grasveld bij de gymzaal aan de Runde zijn de jeugdleden weer welkom. De aanvangstijden zijn zoals ze waren. Deze situatie blijft tot aan de start van de zomervakantie van de basisscholen.  Er wordt volgens de maatregelen en voorschriften van het RIVM gehandeld tijdens het sporten.

Ouders/verzorgers worden verzocht om hun kinderen vanaf de Runde zijde naar de gymlessen te brengen.

Het ophalen van de kinderen is vanaf de Berkenlaan. Hierdoor voorkomen we dat de groepen elkaar kruizen bij het halen en brengen. De lessen zullen VIJF minuten eerder stoppen zodat er zo min mogelijk oponthoud is tijdens het wisselen van de groepen.

Ouders en hun kinderen worden verzocht om de aanwijzingen van de aanwezige coördinatoren, herkenbaar aan gele hesjes, op te volgen.

Mariet heeft een What's-app groep aangemaakt voor de ouders/verzorgers. Alle eventuele  wijzigingen zullen hierin kenbaar gemaakt worden.

In overleg met de Basisschool 'De Runde' wordt er nog beslist wat de aanvangstijden zijn op de woensdagmiddag. Ook dit wordt via Whatsapp gecommuniceerd met de ouders/verzorgers.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij het bestuur en of de leiding van UNIDO.


We wensen een ieder veel plezier tijdens de komende weken.
Update: vanaf 16 mei wordt er weer geturnd!
Mogelijk binnenkort ook weer gymlessen

Vanaf zaterdag 16 mei gaan we buiten turnen!

Er is overleg geweest met de gemeente Emmen en we hebben toestemming gekregen. Alle leden en ouders van de turngroep zijn op de hoogte gesteld. De turnles houdt zich natuurlijk aan de nodige maatregelen.

Gisteren heeft het bestuur en de leiding ook overleg gehad of het mogelijk is om sommige gymlessen buiten te organiseren. We hebben besloten dat we met de gym eerst afwachten hoe de turnlessen gaan en wat het advies is van de volgende persconferentie van Mark Rutte.

We beginnen eerst alleen met turnen omdat dit één groep is. Als turnen goed verloopt volgens het protocol en er komt niet nog een corona-piek, dan willen we kijken of we kunnen beginnen met sommige buitengymlessen vanaf 2 juni.
We willen alle ouders en leden allemaal zo goed informeren en willen daarom graag ook groepsapp maken op Whatsapp van de gymgroepen.

Daarom het verzoek om je naam en naam van zoon /dochter, welke gymgroep en het mobiel nummer door te geven.
Graag naar het volgende e-mailadres: info@unido.nl

Heeft U nog meer vragen?
Dan mag U altijd mailen naar info@gvunido.nl of ons een privé bericht sturen via Facebook.

Update: de danslessen t/m 12 jaar gaan weer van start!

Met toestemming van de gemeente gaan we woensdag 6 mei voor het eerst buiten dansen! De basisschool groepen tot en met 12 jaar gaan, met de nodige maatregelen, weer dansen. Alle ouders van deze groepen zijn op de hoogte gebracht via de groepsapps. Heeft u zelf nog vragen hierover? Dan mag u altijd mailen naar info@gvunido.nl of ons een privé bericht sturen via onze Facebook pagina.
De gymzaal is leeg
Dat brengt heel wat teweeg
Geen gezwaai meer aan de ringen
Of meiden die op de muziek swingen
Even geen gym of dans
Ons hele ritme is uit balans

We hopen jullie allemaal snel weer te zien!


Move It 2020 gaat niet door

Move It 2020 was al verplaatst van 14 maart naar 13 juni, maar het gaat dit jaar helemaal niet meer door. Voor de dansers betekent dit dat er helaas geen optreden meer is dit dansseizoen, maar hopelijk kan het volgend jaar weer doorgaan! Het inschrijfgeld wordt bij GV Unido in een potje gedaan voor volgend jaar. De toeschouwers krijgen hun geld terug voor de gekochte tickets. Op 20 april wordt de opdracht gegeven om het aankoopbedrag terug te boeken naar iedereen die een ticket heeft gekocht. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u mailen naar info@moveitevents.nl.


 


Ondanks het coronavirus blijven we wel bewegen! Marije Geerdink heeft haar eerste dansles gegeven via de computer! #samensterk #stayhome


 

Nieuws Update: coronamaatregelen

Beste leden van gym en dans vereniging UNIDO
Wij bevinden ons in zware tijden. Het lijkt allemaal zo onwerkelijk.
Echter de werkelijkheid is dat een ieder bezig is om niet ziek te worden en het coronavirus de baas te blijven.
Het bestuur en leiding van UNIDO hoopt dat een ieder na deze crisis weer in staat is om te komen sporten bij onze vereniging.
Zoals jullie misschien al hebben gelezen op onze website (zie bericht hieronder) en FB pagina hebben wij alle lessen voor de gym en dans stil gelegd. De maatregelen zijn onlangs door de regering verlengd tot 28 april 2020.
Voor de leden van UNIDO betekent dit nog een lange periode geen lessen en/of wedstrijden. Het bestuur van UNIDO houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.
De vereniging is nu meer dan ooit afhankelijk van jullie loyaliteit. De onkosten voor de vereniging gaan in deze periode gewoon door. De huur, salaris van de leiding en bondscontributie behoren tot de vaste lasten. Zonder inkomsten, de contributie van de leden, kunnen wij als vereniging niet voldoen aan deze verplichtingen. Om de vereniging gezond te houden wil het bestuur van UNIDO dan ook beroep doen op u als lid om begrip te tonen voor het uitvallen van de lessen in deze voor een ieder zware tijd.
Het bestuur is onderling wekelijks in contact om de voortgang te bespreken en om mogelijkheden te bespreken om deze periode naar ieders tevredenheid door te kunnen komen. Mochten hierin nieuwe ontwikkelingen zijn dan zullen wij jullie, de leden, hiervan op de hoogte brengen.
Nogmaals sterkte in de komende tijd en blijf gezond.

Bestuur gym en dansvereniging UNIDO


31-03-2020

In verband met de coronavirus heeft de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gym Unie) conform de richtlijnen van het RIVM alle door de KNGU georganiseerde activiteiten geannuleerd en/of  verplaatst. Daarnaast adviseert de KNGU hun verenigingen om ook alle clubactiviteiten voorlopig helemaal stil te leggen. Hiermee volgt de KNGU de oproep van NOC*NSF voor de hele sport.

Unido neemt dit advies over en sluit de deuren tijdens de lesuren van de vereniging in alle gymzalen van 13 maart 2020 tot en met 6 april 2020. Ook de turnlessen die samen met gymvereniging Prinses Marijke gegeven worden komen in deze periode te vervallen.

De maatregelen die genomen zijn in verband met de coronacrisis zijn landelijk verlengd tot 28 april 2020. Dit betekend voor UNIDO dat alle lessen ook tot die datum geannuleerd zijn.

https://dutchgymnastics.nl/nieuws/coronavirus

Eventuele vragen kunt u mailen naar het e-mail adres van het secretariaat van de vereniging.

secretariaat@gvunido.nl


Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Het bestuur van Gym en Dans vereniging UNIDO


Uitvoering gym en jazz

Zaterdag 23 November 2019

Sporthal de Klabbe te Emmer-Compascuum

Na een voorbereiding van enkele weken, vanaf de zomervakantie, was het dan eindelijk zover. De leiding van de diverse groepen hebben in deze periode een mooi programma in elkaar gezet zodat de leden er klaar voor waren om al hun geleerde dansjes dan wel gym-kunsten te mogen vertonen aan hun naaste familie. De belangstelling voor de uitvoering, die dit keer weer samen gegeven werd door zowel de gym- als de jazzafdeling, was enorm. In de voorverkoop waren alle kaarten uitverkocht, waardoor er helaas een aantal mensen teleurgesteld moesten worden aan de kassa. De deelnemende groepen werden aan het publiek voorgesteld door onze ladyspeaker Marije Hölscher, die op haar eigen wijze de groepen aankondigde. 

Een speciale dank van het bestuur gaat uit naar de oppasmoeders en in het bijzonder naar de toestelcommissie. Zonder deze heren was de avond niet zo goed en vlot verlopen. Het neerzetten en weghalen van de toestellen is een niet te onderschatten taak. BRAVO heren.

In het afgelopen jaar zijn twee bestuursleden gestopt met hun bestuursfunctie bij Unido. Aan het eind avond zijn beide ex-bestuursleden in de bloemetjes gezet. Anja en Femie werden bedankt voor hun inzet. 

In de pauze was er een grote verloting. Alle leden en sponsoren worden bedankt voor het aanleveren van de 150 prijsjes.

Sinterklaasfeest

20 november 2019 hebben alle jeugdige leden van UNIDO kunnen genieten van een spetterende Sinterklaasfeest. Jordi van der Werf, Werfentertainment, heeft een wervelende show gegeven. Tijdens deze show werden Sinterklaas en zijn vijf pieten onder luid gezang binnengehaald. Samen met de pieten heeft Jordi een show gegeven waar de kinderen zichtbaar van genoten. In de pauze zijn alle aanwezigen getrakteerd op een beker ranja en een speculaaskoekje. Bij het vertrek van Sinterklaas en zijn pieten werden de kinderen nog verrast met een zakje pepernoten en een chocoladeletter.